4 de juny 2014

Novecento


El títol és Novecento però l'article és el número 800 que es publica en aquest blog! Tenia ganes de fer un apunt sobre el Museo del Novecento, que vaig poder visitar en una ràpida escapada a Milà fa unes setmanes.

El museu és relativament nou (inaugurat el 2010) i l'emplaçament immillorable, ja que ocupa el Pallazo dell'Arengario, tot rehabilitat, en una de les cantonades de la famosíssima Piazza del Duomo. De fet les vistes del Duomo i de la Galleria Vittorio Emanuele II des d'alguna de les sales del museu són espectaculars (i algunes finestres tenen més èxit que alguns quadres).

Novecento és com en diuen els italians del segle XX, i el museu és precisament d'això: d'art modern de tot el segle XX, fent èmfasi en els artistes moderns italians, amb noms tant importants com Modigliani, Boccioni, Morandi, de Chirico, Fontana, etc. També té espais per a exposicions temporals i artistes contemporanis. Tant el recorregut expositiu (que és cronològic) com els espais em van semblar molt ben dissenyats.

No només hi ha pintura sinó que també hi ha escultura i instal·lacions, i entre les més de 400 obres s'han potenciat especialment les d'artistes significatius per a la ciutat de Milà.

A mi em va agradar molt. Sincerament sabia molt poc sobre art modern italià (exceptuant potser Modigliani i de Chirico, que tothom coneix) i vaig quedar molt sorprés de la importància d'alguns artistes italians en moviments com el Futurisme o l'Expressionisme Abstracte.

El quadre que il·lustra l'apunt és una obra sense títol de Tancredi Parmeggiani. Espectacular. Per seure i deixar-se portar. I això és el que vaig fer jo.

Comparteixo també algunes altres fotografies del museu. Ben recomanable si feu una escapada a Milà.1 comentari:

najoana ha dit...


Interessant post Eduard i la foto del DUOMO des de la finestra
ESPECTACULAR !!!!!!