5 de juny 2014

De Cronopios


Diumenge vaig anar a veure DE CRONOPIOS, de Jove Calassanç Teatre. Hi anava sense saber-ne res, excepte que eren textos de Julio Cortázar. En aquest blog he comentat algun cop altres obres de Jove Calassanç Teatre (1, 2, 3).

L'obra em va sorprendre molt pel seu format. D'entrada el públic fou dividit en dos grups: Famas i Esperanzas. Jo estava al grups dels Famas, criatures que el mateix Cortázar descriu com rígids, organitzats i sentenciosos. El grup dels Esperanzas no surten gaire més ben parats: simples, indolents, ignorants i avorrits! Els actors en canvi, eren els Cronopios, criatures ingènues, idealistes, desordenades, sensibles i poc convencionals. Cada un dels dos grups del públic seguia un itinerari per diferents espais (aprofitant tot l'edifici de Casal Calassanç, i no només el teatre), on els Cronopios feien un teatre d'aprop, jugant amb el públic, i compartint-nos alguns textos brillants de Cortázar. Acabats els recorreguts els grups ens intercanviàvem, i acabàvem junts a la platea del teatre. 

L'espectacle, de fet havia estat concebut en dues jornades, un espectacle de poesia i un amb els textos, però jo només vaig anar al segon.

Si hagués de destacar alguna cosa especialment seria la posada en escena, que em deixà bocabadat. Chapeau també per la il·luminació i per la interpretació d'uns textos gens fàcils! La direcció ha d'haver estat tan surrealista com alguns dels textos. Bravo Rikki i Pep! Fer tres representacions seguides d'aquesta obra em sembla veritablement una proesa.

La fotografia sobre aquestes línies li he robat a en Gerard.


1 comentari:

Joan Adell Lavé ha dit...

Hola!

Perdona que t’ho escrigui aquí, però no he trobat cap email al teu blog.

Cerquem la col•laboració de bloguers, escriptors i viatgers de tota mena que vulguin participar amb una o més experiències de viatge per fer-ne un llibre en català.

Bases de participació al nostre web:

http://www.novacasaeditorial.com/ca/aquest-estiu-a-mes-de-passar-tho-be-escriu/

I si tens facebook t'agraeixo que comparteixis el post per si a algú li pot interessar: https://www.facebook.com/NovaCasaEditorial/posts/840816042635827

Gràcies.

Si tens dubtes estem a la teva disposició a l’email novacasaeditorial@gmail.com

Una abraçada.