25 d’abr. 2014

Un repte per aquest 2014: As drops in the ocean


Un dels reptes d'aquest 2014 és transformar una mica el Com gotes a l'oceà. Vull fer l'experiment d'escriure molt més en anglès (mirant d'arribar a la meitat dels apunts) perquè m'adono que a les xarxes socials tinc tant o més seguidors de fora que de Catalunya, i la majoria queden al marge del que escric al blog, ja que les traduccions automàtiques (siguem realistes) són bastant dolentes. 

Vaig provar una temporada de tenir un blog separat, però no va funcionar, perquè sempre tenia prioritat per aquest, que és el principal i el mimat. Així que, com a mínim durant uns mesos, experimentaré escrivint en dos idiomes, i fent servir les noves etiquetes EN i CAT per separar els posts. El meu anglès no és especialment bo, però així també és una manera de practicar-lo. La gent es podrà subscriure per RSS a tots els apunts, o només en català, o només en anglès.

Estic preparant una nova plantilla, bastant minimalista (crec que serà el primer cop que no hi haurà imatge de capçalera al meu blog) però amb novetats com posts destacats, més integració amb les xarxes socials, i un disseny preparat per veure's bé en tauletes digitals i smartphones (responsive, que ara en diuen). És un plantilla dissenyada per a Wordpress, tot i que jo faig servir Blogger, de manera que haig de trastejar una mica abans que tot quadri i funcioni. 

Probablement faré el canvi en breu, qüestió de dies, així que si entreu i us trobeu el blog capgirat, no en feu cas, espero que els canvis i els posteriors retocs durin el menys possible.

Les temàtiques seguiran essent les mateixes: és a dir, qualsevol cosa que em passi pel cap, potser donant més èmfasi a la innovació educativa, perquè és l'àrea on em moc més els últims anys.

També és probable que importi els posts que tinc arxivats en el primer blog que vaig escriure un llunyà 2005, al marxar per primer cop de voluntari a l'Índia, i d'aquesta manera tenir la totalitat dels apunts que he escrit en un sol lloc (830 articles!). Això sumaria de cop dos anys al Com gotes.

No cal dir que qualsevol comentari, idea, suggeriment serà benvingut!