2 de febr. 2014

Capsa de llum


Aquests dies s'ha dit que finalment sembla que Barcelona tindrà un gran conjunt escultòric de Jaume Plensa (ja era hora no?). Es parla d'alguna obra icònica, al nivell de les que ja tenen a Calgary, Chicago o Rio de Janeiro, per citar només unes quantes ciutats.

Plensa s'ha colat algun cop en aquest blog, degut a una escultura molt bonica que té a Cambridge, dins el campus del MIT.

Però aquest apunt és per recordar que a Girona també tenim una obra de Jaume Plensa, encara que molta gent no ho sàpiga. Es tracta de Capsa de llum (la fotografia que encapçala aquest apunt), una escultura de sis metres d'altura davant de l'edifici de Correus. Es tracta d'un prisma de maons translúcids que a la nit s'il·lumina des de dins. L'escultura canvia completament d'aspecte de dia i de nit. Buscant-ne fotos he trobat una web que desconeixia: Art al carrer. Es tracta d'un inventari de les escultures i altres obres amb valor històric i/o artístic ubicades als espais públics de Girona. Val la pena visitar-la, segur que hi descobriu obres que desconeixíeu.

Acabo amb algunes fotografies d'obres icòniques de Plensa, aquestes a Londres, Calgary, Chicago i Rio de Janeiro.

 

Foto Capsa de llum: Jordi S. Carrera