30 de gen. 2014

Premis que fan il·lusió. Notícies que t'alegren el dia


En aquest blog he parlat molts cops de la Preetha, una nena de Shanti Bhavan amb la que he anat mantenint el contacte des del 2005, quan ella només feia 4rt de primària i jo arribava a l'Índia descol·locat i sense saber que aquell país seria un lloc tan important per a mi. De fet el seu nom ha sortit en més d'un relat i haiku que he escrit durant aquests anys, i també va ser una de les cares que vaig retratar a llapis el 2009. En el treball de cooperant hi ha nens que t'impacten d'una manera difícil de descriure. La primera vegada que vaig fer classe a uns nens en la meva vida, va ser a la classe de la Preetha. Vuit anys més tard he tingut milers de nanos en classes i tallers en moltíssims llocs diferents, però aquella primera classe no s'oblida.

Per això m'ha fet especial il·lusió llegir que la Preetha ha rebut un premi de poesia. I no qualsevol premi, sinó un premi d'un certamen literari que convocava ni més ni menys que el The Times of India. I no només això, sinó que ha estat la premiada més jove, tots els altres eren joves que ja estan a la universitat (ellà està fent 11è, equivalent a 1r de BAT). Podeu llegir la notícia sencera aquí.

A part d'escriure poemes, la Preetha és una gran dibuixant i canta molt bé. Podeu sentir la seva veu en aquesta cançó: Secrets.

La notícia es suma a moltes altres bones notícies que han anat arribant aquests últims anys des de Shanti Bhavan. Són els fruits de molta feina continuada des del 1997. Enhorabona a la Preetha i a tota l'escola!

Si aquesta notícia us ha alegrat el dia i podeu prescindir d'un cafè cada mes, llavors podeu convertir-vos en Amics de Shanti Bhavan

2 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Molt bona notícia! Llegir aquestes coses fa il·lusió.

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Sí, la veritat és que sí! :)