18 d’oct. 2013

Inventors pel canvi


A la xerrada que vaig fer en el primer TEDxUdG vaig acabar amb una idea de futur: Inventors pel canvi. Era un projecte que tenia al cap, i que ha necessitat temps per poder sortir a la llum.

Quan el passat juny vaig participar al DML Summer Institute 2013 a San Francisco la idea ja estava molt més avançada, i amb el feedback rebut allà i la posterior estada a l'Índia on vaig poder lligar dues escoles per començar el projecte, n'hi ha hagut prou com per fer nèixer Inventors4Change, un projecte que promovem des d'UdiGital.edu.

Es tracta d'una iniciativa que vol connectar nens i nenes de diferents països i promoure que col·laborin treballant en equip mitjançant eines digitals, amb l'objectiu de resoldre reptes relacionats amb el Desenvolupament Humà. Comencem el projecte amb una prova pilot amb quatre escoles, dues del sud de l'Índia i dues de l'àrea de Girona, que des d'ara i fins a finals de gener treballaran col·laborativament fent servir l'Scratch.

Com veieu, aquesta prova pilot uneix la meva feina a l'Índia amb la feina dels últims anys a Girona, així que és un projecte que em fa molta il·lusió.

Les dues escoles de l'Índia són Shanti Bhavan i Parikrma Centre for Learning a Koramangala; i les dues catalanes són l'escola Carme Auguet de Girona i l'escola Veïnat de Salt.

Des del proper dilluns i fins al gener, equips de nens i nenes d'aquestes 4 escoles, barrejats d'edats i països, treballaran plegats, comunicant-se en anglès i fent servir l'Scratch per construir les seves invencions, històries, jocs, etc.

Us invito a conèixer el projecte, del tot obert a col·laboracions: www.inventors4change.org.

4 comentaris:

kukafera ha dit...

Ja ens explicaràs com es va desenvolupant el projecte!! Pinta molt bé!!

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Sí, i tant, ja us aniré informant!

Gràcies!! :)

Sara Planas ha dit...

M'alegro que aquest projecte ja sigui una realitat. Felicitats i ànims per seguir treballant igual de bé!

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Gràcies Sara!! :)