4 de set. 2013

Howard Rheingold & Super Awesome Sylvia


El passat juny, just abans de marxar cap a l'Índia, vaig estar una setmana participant al DML Summer Institute 2013 a San Francisco. La immersió total que després vaig tenir en el projecte a l'Índia ha fet que no expliqués gaires detalls d'aquella estada a San Francisco. Intentaré corregir-ho amb uns quants posts en les properes setmanes, explicant coses que vaig aprendre, gent que vaig conèixer i llocs que vaig visitar.

Un dels meus mentors durant els dies a San Francisco va ser en Howard Rheingold, tot un personatge, i una autèntica llegenda al món d'Internet (per exemple se'l reconeix com el primer que va fer servir l'expressió "virtual community"). Vam xerrar sobre els meus projectes tot passejant pels parcs que hi ha al voltant de l'Academy of Sciences (la foto de dalt li vaig fer jo).

En Howard col·labora molt amb DML, i de fet el propòsit d'aquest apunt no era parlar d'ell sinó d'un article que recentment ha escrit a DMLcentral. En ell explica com va quedar fascinat quan per casualitat va topar amb els vídeos a Internet de la Super Awesome Sylvia, una nena de 12 anys que té un canal al Youtube on explica com fer/inventar/construir/experimentar amb infinitat de materials i tecnologies. La veritat és que és senzillament genial. Un bon exemple de com Internet obre noves maneres d'aprendre. Us deixo el vídeo on en Howard entrevista a la Sylvia i el seu pare.

 
Super Awesome Sylvia from DML Research Hub on Vimeo.