30 de set. 2013

Explorant l'Exploratorium


Durant la setmana que vaig estar a San Francisco participant al DML Summer Intitute 2013, vaig tenir l'oportunitat de visitar l'Exploratorium i conèixer part de l'staff que està fent recerca allà.

És difícil definir què és exactament l'Exploratorium. És el millor museu de Ciència i Tecnologia que he visitat, però és molt més que això. De fet anomenant-lo museu et quedes molt curt. Vet aquí com es defineixen ells mateixos: 
The Exploratorium is a twenty-first-century learning laboratory, an eye-opening, always-changing, playful place to explore and tinker. For more than forty years, we’ve built creative, thought-provoking exhibits, tools, programs, and experiences that ignite curiosity, encourage exploration, and lead to profound learning. We use the same tools and approaches to design compelling professional development programs for teachers ranging from novice to expert, elementary to high school, and formal and informal, in fields of science, math, and engineering.

Us recomano passar-vos per la seva web, i si mai esteu a San Francisco reserveu-vos un matí o tarda per anar-hi. Jo m'ho vaig passar genial, i el nou edifici on s'han traslladat des del passat abril és immens i està en una zona de SF on segur que anireu: les esculleres de davant del mar (Piers 15/17).


Una de les coses que em va agradar més és el Tinkering Studio, on dissenyen tallers i activitats per a nens, joves i adults, seguint una filosofia molt semblant a la que tenim a UdiGital.edu (tot i que nosaltres encara tenim molt per aprendre, ells duen molts més anys de feina a les espatlles). 

Per cert, que el novembre i gener vinents l'Exploratorium organitza dos MOOCs (cursos oberts massius per Internet) a través de la plataforma Coursera. Intentaré seguir-los!


Fotografies: Flickr (TranceMist, Robyn, Abygail-Dawn Lan, The Tinkering Studio)