11 d’ag. 2013

Bengaluru, alguns llocs recomanables


El 2010 vaig publicar al blog una petita guia personal de la ciutat de Bangalore. Sens dubte ara tinc pendent actualitzar-la, però aquest apunt és només per compartir alguns nous llocs que he descobert.

Agara Hanuman Temple


Agara és una zona al sud-est de Bangalore. Vaig descobrir el temple de casualitat, perquè l'autobús que em portava a Sarjapur, en el meu camí cap a Shanti Bhavan, sempre passava pel davant. La veritat és que l'estàtua de Hanuman és imponent. Em van dir que feia 30 metres, però amb la foto de cos sencer podreu apreciar fàcilment que no és tan alta com deien. Però deixant de banda l'alçada real, el temple mereix una visita, i molt a prop d'aquest n'hi ha d'altres, com el Jagannath Temple, molt concorreguts per la gent local d'aquella àrea (i sense turistes!).

Halasuru Someshwara Temple


Aquest és el temple més antic de Bangalore, i es troba situat a la zona de Halasuru (Ulsoor). És bonic i relativament tranquil, però al sud de l'Índia hi ha altres temples d'arquitectura dravidiana bastant més espectaculars (penso per exemple en el de Madurai, a Tamil Nadu). Si algun cop hi aneu, demaneu que us expliquin les històries esculpides als pilars.

Russell Market


Per entendre bé una ciutat cal visitar els seus mercats. El Russell Market, a l'àrea de Shivajinagar, és com una mena de versió bangaloriana del Mercat del Lleó de Girona. Si hi aneu, feu la volta per darrere i veureu les parades on venen el peix.

Algunes fotos més d'aquests últims dies a Bangalore: