10 d’ag. 2013

Art a Bangalore


Bangalore, com totes les grans ciutats índies, és una ciutat de molts contrastos i fractures. Boniques galeries d'art o luxosos centres comercials poden conviure a pocs minuts de distància amb slums i zones molt desfavorides. Tot i la proximitat, són móns que rarament es barregen.

Durant els dies que vaig treballar en un dels slums de Koramangala, i també durant l'última setmana de la meva estada, he aprofitat per visitar algunes exposicions d'art, i crec que val la pena comentar-les.

National Gallery of Modern Art - The Last Harvest (R. Tagore)

 Three girls, by Amrita Sher-Gil

Vaig anar a la NGMA amb en Rajini i una alumna graduada de Shanti Bhavan (la mantindrem en l'anonimat ja que va fer campana per trobar-nos, he he).

L'exposició temporal que hi havia era The Last Harvest, amb més de 200 pintures de Rabindranath Tagore, molt conegut per la seva faceta literària i per la seva música, però molt poc per la seva pintura. La veritat és que va valer molt la pena. Segurament si no hagués estat tant genial escrivint, la seva pintura hagués tingut molta més rellevància.

La col·lecció permanent del museu també és molt interessant. Em van fascinar les pintures d'Amritha Sher-Gil. Per a mi va ser tot un descobriment (a l'Índia la seva obra és molt coneguda).


Kynkyny Gallery - Basuki Dasgupta


 Koutuhal, by Basuki Dasgupta

La Kynkyny Gallery és una petita galeria al final d'Infantry Road. Vaig poder-hi veure una exposició de pintures de Basuki Dasgupta, un bon exponent de l'art contemporani del país. No m'hagués fet res comprar algun dels seus quadres, però estaven clarament out of my budget.

Galerie De Arts - Of Sounds and Silences


Lord Shiva - Dance of Bliss, by Raviram Ramakrishnan

La Galerie De Arts és una galeria situada al Barton Center, al bell mig de MG Road, una de les artèries principals de Bangalore. Quan vaig visitar-la hi havia programada l'exposició Of Sounds and Silences, d'escultures de Raviram Ramakrishnan. Es tracta d'un escultor sord-mut, i autodidacta en el treball amb coure (tot i que nebot d'un famós escultor a l'Índia).