11 de jul. 2013

Una nova cultura de l'aprenentatge


Continuo treballant al Parikrma Centre for Learning de Koramangala, a Bangalore. La veritat és que amb poques hores els nens estan progressant molt. Avui ja han fet servir sensors, tant en els robots que han muntat, com en els personatges d'Scratch que estan programant. Alguns també han començat a fer interactuar els robots amb els personatges de la pantalla, creant divertides històries.


A més, aquests dies la meva lectura és A New Culture of Learning. Cultivating Imagination for a World of Constant Change. És un llibre que ens van regalar als participants del DML Summer Institute 2013. Els autors són Douglas Thomas i John Seely Brown (JSB), i el segon el vam conèixer personalment i vam fer un debat amb ell durant l'últim dia de la trobada a San Francisco. És un llibre molt interessant, que lliga perfectament amb la feina que estic fent ara mateix, i que m'està fent fer-me bastantes preguntes. En faré una ressenya quan l'acabi.

També vull aprofitar aquest apunt per recomanar-vos una TED talk. La Shukla Bose és la fundadora de la fundació que hi ha al darrere de l'escola on estic treballant aquests dies a Bangalore. Va fer aquesta xerrada al TEDIndia 2009.

2 comentaris:

najoana ha dit...

Estic segura que tant els nens com tu esteu disfrutant amb el que estàs fent.Nens trempats n'hi han arreu,només cal donar-lis l'oportunitat de demostrar-ho.Per això valoro molt el que fas.

Cuida't. petons.

Alícia ha dit...

De tot el que ens expliques, a mi em sorprèn que en situacions tan precàries tenguin uns objectius tan ambiciosos. No es conformen que els nens puguin anar a escola per assolir uns aprenentatges mínims (ja tot un èxit!). Volen que els seus alumnes siguin els millors, amb tota l'excel·lència i qualitat que sigui al seu abast. Admirable.