9 de jul. 2013

Primers dies a Koramangala


Estic molt content de com estan anant les activitats que estic duent a terme al Parikrma Centre for Learning de Koramangala, Bangalore. Només coneixia l'àrea de Koramangala de passar-hi amb rickshaw o amb autobús, però no m'hi havia parat o passejat mai. De fet, fa uns anys vaig escriure un post que es deia "La nena més trista del món", sobre una nena que havia vist al carrer tot atravessant Koramangala en rickshaw.


Durant els dos primers dies hem començat a programar una mica amb Scratch i hem muntat alguns robots amb LEGO WeDo. Treballo amb un grup de 15 nens i nenes, de diferents cursos, des de 6è fins a 10è (tres de cada curs). La idea de fer el grup amb edats barrejades ha estat de la pròpia escola, i a mi m'ha semblat ideal. La veritat és que un cop immers en el taller, no hi ha cap diferència entre treballar amb aquests nens, o amb els que treballo habitualment a Girona o Salt. Bé, sí que n'hi ha alguna, amb aquests treballem a terra i descalços. Descalços perquè així és com van dintre l'escola, i al terra perquè no tenien taules apropiades, però en realitat jo de nen vaig jugar sempre a LEGO al terra, i em sembla el millor lloc per fer-ho.


La motivació dels alumnes és excel·lent, i en realitat jo haig de fer ben poques coses. Avui uns nens ja cansats de fer aixecar i baixar un petit lleó robòtic des de l'Scratch, m'han preguntat com podien fer que el lleó es mogués amb rodes, i jo simplement els he dit que havien de connectar les rodes d'alguna manera amb el motor. Al cap de cinc minuts feien moure endavant i endarrera un lleó amb rodes des de l'Scratch. I això nens que mai havien tocat un LEGO. 


Crec que tot i que ara puc estar-hi pocs dies, la col·laboració amb la Parikrma Foundation pot anar a més. El personal està molt motivat i obert a experimentar dintre i fora de l'escola. Als tallers m'hi acompanyen la mestra d'informàtica i un altre membre de l'staff de la fundació, de manera que els tallers també em serveixen per fer formació de personal. 

Ja explicaré com acaba la setmana!2 comentaris:

najoana ha dit...

I tant que et vas pasar hores a terra i tant concentrat que de tant en tant des de la cuina et deia eduard on ets ? i em deies a la saleta mama!

Des de ben petit et va agradar jugar amb lego i comforme anaves creixent ers capaç de fer uns montatges que ni el teu pare ni jo erem capaços de fer.

I mira per on has acabat treballant amb lego fent robotica educativa.La vida sempre sorpren!
una abraçada maco.Cuida't.

Alícia ha dit...

Tot un detall els uniformes dels nins conjuntats amb la façana de l'escola :) Molt bo!