19 de jul. 2013

Coses que només passen a Shanti Bhavan


Ja he parlat altres vegades en aquest blog dels trets que fan diferent Shanti Bhavan d'altres projectes de cooperació educatius. En resum, l'escola dóna una educació excel·lent i gratuïta a nens i nenes de famílies per sota el llindar de la pobresa. Es dediquen molts recursos per aconseguir l'excel·lència, i segurament amb els mateixos diners es podria educar molts més nens però donant una educació molt més bàsica. Així que el debat està servit.

Pensant a mitjà-llarg termini em sembla que aquest model produeix canvis més profunds que no altres que arriben a més nanos però amb una educació de menys qualitat. Els resultats de Shanti Bhavan són espectaculars si mirem les quatre promocions que s'han graduat. Tots els nois i noies han anat a la universitat, i la primera promoció ja estan tots treballant i guanyant els seus primers salaris, en feines que realment els permeten sortir dels cercles probresa.

Un exemple de com és d'especial Shanti Bhavan és el cas, de la Janani i la Yashwini (de 8è i 9è), que ahir van marxar cap al Japó perquè han estat seleccionades per participar a Tokyo durant 10 dies a la International School of Asia, amb altres nens de tot el món. He vist moltes escoles de moltes ONGs diferents a l'Índia, però se'm fa difícil pensar que això pugui passar en cap altra escola que no sigui Shanti Bhavan.

3 comentaris:

Nuria Jolis olive ha dit...

...m´en alegro molt per la Janani i la Yashwini, enhorabona a els dues i que boniques que son!!!
felicitats per el projecte Shanti Bhavan i els sues exits!!!

najoana ha dit...

`
Enhorabona a aquestes precioses noietes i enhorabona a tu i a totes les persones que ajudeu a aquests nens a canviar les seves expectatives de futur.

Els resultats són ben clars.Esteu fent una feina magnífica.

estic molt orgullosa de tot el que estàs fent.
un petò de tota la familia.

ESCOLA PÚBLICA CARME AUGUET ha dit...

Felicitats a elles
i a vosaltres, a tu, i a les persones que us heu implicat, que heu cregut en el projecte.

Són molts els projectes que heu iniciat i van en bon camí, Enhorabona!!