8 de jul. 2013

Cap de setmana intens a Anantapur


He aprofitat el cap de setmana per visitar l'enyorada Anantapur. Ha estat intens perquè he visitat la nena que vaig tenir apadrinada durant anys, fins que es va casar, i també la nova fillola. Però resulta que viuen en dos dels pobles més allunyats del campus central de la Fundació Vicenç Ferrer, una al sud i l'altra al nord, així que m'he passat moltes hores dins del cotxe.


L'ex-fillola, la Syamala, està casada amb un conductor de rickshaw i ha tingut una filla, la Likhita, que ara té 8 mesos i que com podeu veureu no va estar gaire contenta que jo l'agafés en braços! Em vaig trobar amb ella i la seva família a Sunampallivaripalli, un poblet on ja he estat vàries vegades i a on sempre és un plaer tornar.


La nova fillola, la Pavithra, era el primer cop que la visitava i estava més tímida. El seu poble és una mica més gran i vaig poder visitar l'escola de reforç que hi tenen. Té una família molt simpàtica, de treballadors rurals, que ja s'han convertit en un nou vincle que m'uneix amb Anantapur.


A part de les dues visites vaig tenir temps per anar a la tomba d'en Vicenç, que jo encara no havia vist acabada. La veritat és que ha quedat preciosa. Està envoltada d'unes roques amb frases seves pintades, i també hi ha unes zones amb pedres que han portat de tots els diferents pobles on la fundació està treballant.

A més, abans de marxar vaig tenir la sort de poder xerrar amb l'Anna Ferrer una estona, i explicar-li el projecte que estem fent a Tàmil Nadu i ara també a Bangalore.

Per molts pocs dies no he coincidit amb l'equip de rodatge de la pel·lícula que estan fent sobre Vicenç Ferrer. Durant setmanes l'Imanol Arias, l'Aida Folch, Josep Maria Pou i companyia han estat vivint a Anantapur.

2 comentaris:

ESCOLA PÚBLICA CARME AUGUET ha dit...

Segur que cada cop que hi vas deixes una bona petjada!
Una abraçada des de casa! Catalunya!!

najoana ha dit...

Es nota que ho disfrutes i ben segur que ells disfrutaran amb tu..Quan estàs a l'India sembles un smile sempre amb el somriure posat.petons de tota la familia.