25 de maig 2013

MOOC acabat: The Challenges of Global Poverty


Fa uns dies vaig acabar el curs que he estat seguint a edX. Puc dir que ha estat una experiència molt positiva. M'han agradat molt tant la plataforma com la dinàmica del curs. Llàstima que per qüestions del dia a dia no hi he pogut dedicar tot el temps que hauria volgut.

En concret he fet el curs MITx 14.73x The Challenges of Global Poverty, amb els professors d'economia del MIT Esther Duflo i Abhijit V. Banerjee


El nivell d'exigència és alt, segueixes el mateix curs que estan fent els alumnes presencials del MIT, i se suposa que hi has de dedicar moltes hores a la setmana. La plataforma online et permet anar encadenant lectures, vídeos curts de les classes (gairebé ets sents com un alumne ja que fins i tot veus el clatell dels que hi són presencialment) i exercicis. A part de tot això també hi ha el homework setmanal, que requereix més treball i reflexió. 

Estic content amb el meu resultat (80/100) tenint en compte que no tinc ni idea d'Economia i que hi he dedicat una quarta part de les hores mínimes recomanades! :)

La veritat és que he après moltes coses, i estic segur que les podré aplicar als projectes de cooperació ens els que participo.

Acabo recomanant-vos un llibre dels dos professors abans mencionats, i que jo ja m'he llegit: Poor Economics. A radical rethinking of the way to fight global poverty.