12 de març 2013

We Believe in Balloons


Amb en Yazmani Arboleda no ens coneixem personalment, però ens uneix el fet que ambdós hem fet de voluntaris a Shanti Bhavan. És un artista multimèdia, fundador del The Glasless Glasses Studio.

El motiu d'aquest apunt és per explicar-vos el projecte que ara mateix duu entre mans. Es tracta d'una barreja entre macro-instal·lació artística i projecte de sensibilització. La proposta és molt agosarada: omplir la ciutat de Kabul (Afganistan) amb 10.000 globus de color rosa un dissabte al matí d'aquesta primavera. Ha fet instal·lacions similars a ciutats com Bangalore (Índia), Nairobi (Kenya), i Yamaguchi (Japó). A Bangalore ho va fer quan estava de voluntari a Shanti Bhavan, i alguns dels voluntaris que repartien els globus per la ciutat van ser els nens de l'escola (a la foto de dalt podeu veure la Lily amb un grapat de globus taronges).

Amb paraules del propi Yazmani, la idea és crear una escultura viva que porti alegria, sorpresa, i una nova manera de despertar la consciència a la gent

La campanya es diu We Believe in Balloons, i cada globus el compra una persona diferent (1$), que a més pot afegir voluntàriament un missatge esperançador i alegre que serà entregat juntament amb el globus per algun dels més de cent voluntaris a alguna persona de Kabul un dissabte al matí camí de la feina (allà comencen la setmana laboral el dissabte). Només es deixa comprar un globus per persona, pel fet simbólic que cada globus serà el lligam d'unió entre dues persones i per reforçar la idea que tots estem connectats.

Us animo a visitar el projecte i a participar-hi: We Believe in Balloons.