29 de des. 2012

Que mai et caigui un coco doble al cap


L'estiu passat a Kandy (Sri Lanka) vaig fer la foto que veieu aquí dalt. D'aquest fruit allà en deien coco doble, però el nom més corrent és coco de mar (una fruita d'una palmera endèmica de les Seichelles). El fruit tarda uns 7 anys a madurar i conté la llavor més gran del regne vegetal. El coco pot arribar a pesar 30 Kg, així que és millor no fer la migdiada a sota d'una d'aquestes palmeres ;)

El meus coneixements de botànica són nuls però des que vaig visitar els magnífics Lalbagh Gardens de Bangalore (Índia) he agafat el costum de visitar de tant en tant jardins botànics de les ciutats per on passo. Són llocs molt agradables on passar un matí o un tarda, passejant i gaudint de la natura, especialment si vols allunyar-te una estona del caos d'una gran ciutat.

Els de Kandy, on vaig fer la foto del coco doble, són molt bonics. Recomano també els ja mencionats de Bangalore, i sens dubte els de Calcuta, aquests últims molt recomanables si passeu uns quants dies en aquella ciutat mastodòntica.

 Lalbagh Gardens, Bangalore

The Acharya Jagadish Chandra Bose Indian Botanic Garden, Kolkata

Royal Botanical Gardens, Kandy