17 de des. 2012

M'agraden els corbs!


Sí, ja sé que són uns ocells que no solen caure gaire bé a la gent, però la veritat és que des del primer viatge a l'Índia que a mi els corbs em resulten simpàtics. De fet, s'han colat en més d'un dels meus relats, com per exemple a Preetha i Hobbes

Em semblen fascinants per la seva intel·ligència. Tenen la capacitat de fer servir eines, de reconèixer-se en un mirall, o de resoldre problemes complexos formant connexions lògiques. Em sembla de lluny l'ocell més intel·ligent.

Aquest últim estiu en vaig veure molts a Sri Lanka, com en la foto que encapçala el post (corbs observant els pescadors a Uppuveli) o en la que ve tot seguit (corb glamourós a Galle). Val a dir que són experts lladregots, que esperen qualsevol distracció. A Nilaveli, on vaig coincidir amb la Mercè, vam ser testimonis de com un corb li robava un tros de pastís de xocolata a un pobre nen francès aprofitant un descuit de la mare :)


És un animal molt present a la literatura i les arts, i el seu plomatge negre sempre l'ha associat amb la mort. També està associat al pecat, i la mitologia cristiana diu que és l'únic animal que va intentar reproduir-se dins de l'Arca de Noè. En l'Hinduisme, el corb és la muntura del déu Shani.


4 comentaris:

Clidice ha dit...

no em desagraden, que són unes bèsties especials és cert, ara, al poble, estem intentant capturar-ne un que agredeix els veïns que surten amb pa del forn en un barri. segurament algú el tenia tancat i s'ha alliberat, perquè no havíem tingut mai un corb en aquesta zona.

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Hehe però has de reconèixer que un ocell que només ataqui a la gent que surt de la fleca demostra certa astúcia! ;)

Espero que li pogueu canviar les costums :) Són molt tossuts també!Frank ha dit...

A mi un dels corbs que més m'agrada és el de Poe http://www.mallorcaweb.com/magteatre/poesiaanglesa/poe.html … Coincidència o no, nascut a Boston!

Doctor Corb ha dit...

Bona entrada, grans fotos! Els Corbs són també un símbol de la pressència en els dos móns, un animal que representa l'enllaç entre la vida i la mort i el cicle de la vida, des de la literatura hel·lènica clàssica, als mites nòrdics... A mi també m'encanta!