9 de des. 2012

Les meves idees i opinions. Einstein


He estat llegint Mis ideas y opiniones d'Albert Einstein (Antoni Bosch Editor, 2011). Es tracta d'una selecció d'articles, fragments, cartes i petits textos, preparada pel propi Einstein poc abans de morir. Una mena d'antologia del seus articles menys tècnics, sobre temes increïblement diversos: llibertat, religió, educació, ètica, art, amistat, política, pacifisme, judaïsme, Alemània, i com no, també sobre les seves contribucions a la ciència.

Dir que és recomanable és quedar-se curt. Molt i molt interessant. Traductors i traductores al català, ja esteu tardant a fer-ne la versió en català!

Us deixo un parell de fragments que he subratllat:
El significado de la vida

¿Qué significado tiene la vida del hombre, o, en realidad, la de qualquier criatura? Tener una respuesta a esta pregunta significa ser religioso. Tú preguntas: «¿Tiene algún sentido, pues, plantear esta pregunta?». Yo contesto: «Aquel que considera su vida y la de sus semejantes carente de sentido, no sólo es desdichado, sino poco hecho para la vida».

El mundo tal como yo lo veo

[...]
La experiencia más hermosa que tenemos a nuestro alcance es el misterio. Es la emoción fundamental que está en la cuna del verdadero arte y de la verdadera ciencia. El que no la conozca y no pueda ya admirarse, y no pueda ya asombrarse y maravillarse, está como muerto y tiene los ojos nublados.
[...]    
Aquí podeu fer les vostres pròpies imatges de l'Einstein escrivint a la pissarra ;)

1 comentari:

MartaP ha dit...

Hola Edu,
i tant que estan trigant amb la traducció!. Jo tinc (o tenia, ara no ho sé) una edició del llibre dels anys 80! (em sembla que era de la col·lecció metatemas).