5 de des. 2012

El meu blog és el meu CV


D'alguna manera, les persones que escrivim un blog personal deixem reflexades les coses que fem, les que hem fet, les que ens agradaria fer, i també les nostres opinions, pensaments, idees. No és això també un CV? Encara que no tingui la forma habitual més acadèmica? 

Després de 5 anys de Com gotes a l'oceà, estic convençut d'aquesta idea, i crec que qualsevol empresa que em volgués fitxar es podria fer una idea molt més clara de qui sóc i de què sé fer, mirant el blog que no pas llegint un CV clàssic, tot i que evidentment aquest també és molt necessari, útil i segueix tenint sentit.

Amb aquests 5 anys editant el blog, he escrit 668 articles, i el que em sembla més interessant: he rebut 2080 comentaris i més de 50.000 visites. Les dades vistes amb aquesta perspectiva temporal em resulten senzillament increïbles.

Puc dir tranquil·lament que escriure aquest blog m'ha canviat la vida. Per exemple si no fos pel blog segurament ara no estaria treballant a UdiGital.edu. A través del Com gotes he conegut moltíssima gent, i alguns ara són bons amics i amigues, sense els quals la meva vida seria molt diferent. El blog és un multiplicador de serendipitats, i gràcies a petites casualitats i connexions, ja siguin virtuals o presencials, he acabat escrivint, estudiant, viatjant, coneixent... gent, llocs, i coses d'allò més diverses. 

Vull aprofitar aquest apunt per donar les gràcies a totes les persones que durant els últims 5 anys han passat pel blog, ja sigui esporàdicament o de forma fidel i continuada, i especialment vull donar les gràcies a les 17 persones que durant l'última setmana s'han atrevit a escriure un article dins del meu blog, en aquesta iniciativa que he anomenat "gotes obertes". L'experiment ha funcionat tan bé que no dubto que ho repetiré algun altre cop en el futur. Us deixo amb aquestes 17 fantàstiques gotes:

- Gota oberta nº1: Viatjar per aprendre, aprendre viatjant, d'en Francesc Balagué
- Gota oberta nº2: Prohibir i obligar per sistema, d'en Gerard Balagué
- Gota oberta nº3: STOP! Zona de confort, de la Tere Casas
- Gota oberta nº4: Sobre les piulades que comencen amb nom d'usuari, d'en Jaume Albaigès
- Gota oberta nº5: Què t'aporta un viatge?, de la Mireia Puntí
- Gota oberta nº6: Regals d'un món compartit, de la Marta Miquel
- Gota oberta nº7: El blog de l'Edu, d'en José Antonio Donaire
- Gota oberta nº9: Els petits herois, d'en Frank Sabaté
- Gota oberta nº10: Un blog, un viatge, un amic, de la Mercè Sayós
- Gota oberta nº11: La dansa de la vida, de la Violeta Albero
- Gota oberta nº12: L'home i el llop, d'en Jordi Freixenet
- Gota oberta nº13: Gota fotogràfica des de Lamu, Kenya, de la Laura Batallé
- Gota oberta nº14: Jo sóc jo i la meva meravelletat, d'en Miquel Duran.
- Gota oberta nº15: Recerca cientificotècnica i cooperació, d'en Pep Anton Vieta.
- Gota oberta nº16: La força d'una gota, d'en Salvador Macip.
- Gota oberta nº17: La huellas de Bolaño en Girona, d'en Jorge Morales.