20 de nov. 2012

Conferències CaixaForum Girona i CosmoCaixa Barcelona


A arrel de la meva participació l'any passat al #TEDxUdG, la Fundació La Caixa es va posar en contacte amb mi i em va proposar fer dues conferències, una al CaixaForum Girona i l'altra al CosmoCaixa Barcelona.

Les dues porten per títol "Inventors pel Canvi: la creativitat com a motor del desenvolupament humà", tot i que pertanyen a dos cicles de conferències diferents.

La xerrada de Girona la vaig fer ahir, dins del cicle "Qui som? D'on venim? On anem?", i la va presentar en Francesc Cruanyes.

La de Barcelona la faré el dimecres 28 a les 19h al CosmoCaixa, dins del cicle "Tecnologia: la revolució permanent". Enllaç a l'esdeveniment.

Aquest és el resum d'ambdos xerrades:
Tecnologia, Educació i Cooperació. Al voltant d'aquests temes, i especialment al voltant de la intersecció de tots tres, girarà aquesta xerrada, on s'explicarà què tenen a veure un projecte de cooperació al sud de l’Índia amb una iniciativa innovadora al Parc Científic i Tecnològic de Girona. L'objectiu serà reflexionar sobre si les noves tecnologies poden arribar a tenir un paper important en el desenvolupament de la creativitat i l'esperit crític, no només quan som infants, sinó al llarg de tota la nostra vida. Per fer-ho parlarem de teories de l'aprenentatge com el Construccionisme, explicarem el concepte de Tecnologies per a l'Aprenentatge Creatiu, i veurem exemples reals implementats en diferents escoles: a l'Índia, a Girona i a Salt. També mirarem el futur i buscarem pistes per identificar les claus de l'educació al segle XXI.
Fotografia: Pere Cornellà