21 d’oct. 2012

Incendis benvinguts


El dissabte 6 d'octubre vaig anar a veure Incendis, de Wajdi Mouawad, al Teatre Municipal de Girona. 

Impressionant. Val la pena deixar-se cremar per aquests incendis. Segurament des d'Agost de Tracy Letts, que no disfrutava tant al teatre. Oriol Broggi i tot l'equip de La Perla 29 han abordat un text descomunal de Wadji Mouawad. La història és dura, i narra la vida, gairebé epopeica, d'una jove libanesa d'una zona rural. La història va endavant i enrere, a través d'uns fills que intenten (primer obligats) descobrir qui va ser la seva mare i què la va portar a guardar silenci durant els últims anys de la seva vida. Es tracta sens dubte d'una tragèdia moderna, salvatge, i que fàcilment es podria percebre com una adaptació del mite d'Èdip. Però és també molt més que això. S'ha d'anar a veure (la tornaran a fer al Romea del 5 de desembre al 6 de gener).

És d'aquestes obres en les que tot sembla encaixar. L'escenografia és senzilla, amb pocs elements, però esplendidament utilitzats. Oriol Broggi ha fet un gran treball de direcció, amb una obra complexa, gegantina, i molt difícil de representar. Fantàstiques les escenes simultànies en temps diferents. Tres hores i quart amb un ritme trepidant, sense pujades i baixades de tensió. També impressionant el repartiment, encapçalat per una Clara Segura i un Julio Manrique que literalment arrassen i estremeixen en el millor dels sentits.

Teatre del bo.

1 comentari:

Metamorfosi Personal ha dit...

Estic d'acord que és una obra boníssima, amb uns actors excel.lents! Recordo la tornada cap a casa, pujant per la Rambla (BCN) amb la mirada perduda i el cor a bocins després de tantes emocions fortes! No us la perdeu! Veure els actors emocionats de veritat dalt de l'escenari, no té preu. Ara estan de gira per Catalunya!