23 de set. 2012

TBEX Europe 2012 a Girona


El divendres i dissabte he participat al TBEX que s'ha celebrat a l'Auditori de Girona. L'esdeveniment s'anuncia com "the world's largest gathering of travel bloggers, writers, and new media content creators", i probablement ho sigui.

No sóc exactament un travel blogger, però si que escric sovint sobre els meus viatges (especialment els de l'Índia, ja ho sabeu) i tenia curiositat per veure com seria una trobada d'aquest tipus.

La veritat és que feia goig veure l'Auditori de Girona ple de centenars de bloggers de tot el món. Hi havia ponències realment interessants, i sempre s'aprenen trucs o idees per anar millorant. Tinc el blog força descuidat i veient tants bloggers tan actius, t'agafen ganes de posar-t'hi més seriosament. El proper desembre aquest blog farà 5 anys, i segurament és un bon moment per replantejar algunes coses.

Tornant al TBEX, potser ha estat una mica més bussiness oriented del que a mi m'hagués agradat. Però això ja es veia simplement mirant la seva web. En tot cas hi ha hagut speakers molt interessants (Speakers, i programa).

Com ja vaig dir a través del Twitter, he trobat a faltar la comunitat de bloggers de viatge catalans. N'hi ha realment moltíssims (si no feu una ullada a El bloc dels viatges, que en recopila centenars) i no s'entén de cap manera la seva absència. L'organització local no ha fet difusió de l'esdeveniment a Catalunya? O hi ha alguna raó que se m'escapa?

Tinc la sensació que per al Patronat de Turisme Costa Brava Girona, aquest esdeveniment és bàsicament com un immens blog trip, on durant uns quants dies 350 bloggers, per als que s'han preparat unes activitats realment genials, parlaran de les marques Girona i Costa Brava, però que el congrés en sí, els interessava més aviat poc. En aquest sentit, els bloggers catalans som poc importants, perquè la nostra audiència ja coneix aquestes marques, i suposo que alguns creuran que no val la pena fer esforços perquè ens apuntem a l'esdeveniment.

També és destacable l'absència de professors i estudiants de turisme de la UdG. No s'entén que es faci un esdeveniment així a la ciutat i no hi participin!

M'ha agradat tornar a veure en Francesc Balagué, blogger català de referència, ara a cavall entre Brasil i Barcelona, i que es troba posant en marxa un projecte molt interessant: Wonference.

I aquesta foto és de la representació de la UdG al TBEX: en Miquel Duran i jo. Dos bloggers que, de fet, no som travel bloggers.


1 comentari:

francesc ha dit...

Si, és una llàstima que s'hi hagi animat tant poca gent d'aquí...
Però un plaer trobar-vos al Miquel i tu :)

Salutacions!