17 de juny 2012

Projecte Rossinyol. Balanç final


Ja fa unes setmanes que vam donar per acabat el Projecte Rossinyol 2011-2012. Em faltava explicar les últimes trobades, la festa final, i fer una mica de balanç de tot plegat.
 

Començo per la visita que vaig organitzar per tal que mentors i mentorats de Sant Feliu de Guíxols coneguessin el Parc Científic i Tecnològic de la UdG, i passessin una tarda muntant i programant robots. Va ser poca estona però intensa. Vam fer una petita presentació de robots, en vam muntar uns quants repartits en grups, i després vam programar-los. Tot això ens els espais del projecte UdiGital.edu, on jo treballo diàriament. La llàstima és que l'Ahmed no va poder venir aquest dia.


 

La festa final la vam fer a la Casa Albertí de Sant Feliu de Guíxols. Vam portar menjars diferents, molts van preparar plats típics del seu país (l'Ahmed va portar cuscús!), i vam passar l'estona xerrant i menjant. A part de la Montse i la María Clara (els nostres enllaços territorials) també va venir la Júlia Vendrell (regidora d'educació) i el Vicerector Joaquim Maria Puigvert. Molt divertit, però alhora agredolç, ja que el projecte s'acabava.

Mirant el projecte en perspectiva, em sembla una gran idea. Crec que és una iniciativa genial, molt original i que realment pot tenir un impacte a la societat. Personalment m'ha agradat molt conèixer l'Ahmed i ser el seu mentor. Crec que ha estat positiu per tots dos. Jo també he après moltes coses. Una cosa que m'ha agradat ha estat poder visitar el Marroc, per motius de feina, durant aquest procés de mentoratge. M'ha permès entendre millor d'on ve l'Ahmed i la cultura on va viure immers fins fa poc més d'un any.

Crec que l'Ahmed parla una miqueta millor el català, i que ha descobert moltes coses que sense el Projecte Rossinyol difícilment hagués conegut (per exemple el Parc Científic, però també coses tan senzilles com anar al cinema o berenar en un bar).

Amb l'Ahmed seguirem en contacte, ja sigui dins o fora del Projecte Rossinyol, i segur que tornarem a quedar per anar-nos posant al dia.

L'únic punt negatiu que veuria en el projecte seria el rol del tutors, a qui no hem vist el pèl, i que no acabo d'entendre quin paper juguen dins de la iniciativa.

Sobretot vull agrair el treball de la Montse i la María Clara, que ens han fet les coses més fàcils i han estat molt per nosaltres. I molt content de conèixer la resta de mentores i els seus mentorats. Espero que poguem seguir tots ens contacte i fer alguna reunió plegats de tant en tant.