9 de juny 2012

Dones: la força del canvi a l'Índia


Del 6 al 10 de juny l'exposició itinerant "Mujeres: la fuerza del cambio en la India" de la Fundació Vicente Ferrer, ha fet parada a Girona. L'exposició, que està dins d'un camió (davant la Casa de Cultura), conté fotografies (Albert Uriach), maquetes, i alguns jocs (em va agradar tornar a veure l'abecedari en Telugu!). S'hi presenta la història de 7 dones que participen al Programa de Desenvolupament Integral de la Fundació. Val la pena fer-hi un cop d'ull, i més encara en aquest context que estem vivint ara. La perspectiva posa les coses al seu lloc, i els nostres problemes es relativitzen.

 

El dijous passat vaig anar a un de les activitats paral·leles a l'exposició: una taula rodona sobre Dones i Emprenedoria. Hi participaren:
  • Núria Carreras. Presidenta de l'Associació de Joves Empresaris de Girona.
  • Marta Sitjas. Directora. Serveis Domèstics.
  • Montse Ortiz. Coordinadora de Sensibilització de la Fundació Vicente Ferrer.
  • Ramadevi Rapthadu. Portaveu de la Fundació Vicente Ferrer.
  • Moderadora: Teia Bastons. Periodista.
  • Fina Surina, coordinadora de l'Institut Català de les Dones a Girona (innagurant la taula).

Va ser interessant. El que més em va agradar va ser escoltar la Ramadevi, que tot i tractar-se del seu primer viatge al nostre país, ja parla força bé el català. 

A més, sortint em vaig trobar la Mireia del Club de Viatges i Viatge 365!

També, fa uns dies, aprofitant que en Sasi Kumar (un altre treballador de la FVF) venia a Girona per fer unes xerrades a escoles, vaig anar a dinar amb ell, juntament amb la Marta (Delegada de la FVF a Girona) i uns quants que coneixíem en Sasi.

Ambdues han estat bones ocasions per recordar Anantapur, lloc que enyoro molt, especialment el poblet on viu la Syamala, a qui apadrino a través de la FVF.

Per cert, que a Anantapur ara mateix hi tinc una amiga fent de voluntària a l'hospital de Bathalapalli. Es tracta de la Laura, que l'estiu passat, juntament amb la Mercè, van venir a visitar Shanti Bhavan aprofitant que jo hi passava uns dies.