3 de febr. 2012

Primeres passes del TIC TACCopio tot seguit l'article sobre el Projecte TIC TAC que hem publicat a la web de UdiGital.edu. És un projecte que ens fa especial il·lusió i que intentarem fer l'esforç d'anar explicant en detall.
Ja vam parlar fa uns dies del TIC TAC, un projecte de cooperació que estem fent amb dues escoles de Girona i Salt: l'Escola Dalmau Carles i l'Escola Veïnat.
Les activitats ja han començat, hem planificat calendaris fins a final de curs, i ja podem anunciar que 75 nens i nenes de 5è de primària ens visitaran al Parc Científic i Tecnològic de la UdG (en tres grups diferents) amb una periodicitat quinzenal. Això ens comporta tenir tallers cada setmana a les nostres instal·lacions, un gran repte i alhora una gran oportunitat.
De moment hem fet una activitat a cada escola, desplaçant-nos nosaltres al seu centre, per explicar qui som, què farem, i ensenyar-los exemples de les coses que en poques setmanes arribaran a fer ells mateixos.
Si voleu conèixer millor les escoles amb les que treballarem, podeu mirar aquests enllaços:
- Blog de l'Escola Veïnat de Salt
- Blog de l'Escola Josep Dalmau Carles de Girona
Com podeu veure a les fotografies, entre l'alumnat hi ha una gran diversitat (fixeu-vos en la fotos dels noms). Es tracta d'escoles amb un percentatge d'alumnes immigrants molt elevat. Per això aquest és un projecte de cooperació, i més enllà d'apropar la tecnologia a les escoles, vol aprofundir en la idea que el pensament creatiu pot esdevenir un motor pel desenvolupament humà.