15 de gen. 2012

El viatge dels Rodamons

Ja no recordo com vaig arribar al blog de la Mireia i l'Ignasi, o si varen arribar primer ells al meu. En tot cas, durant la seva volta al món de 14 mesos, vaig seguir les seves entrades encisat amb tot allò que explicaven.

Havent tornat ja a Catalunya, la Mireia va publicar El viatge dels Rodamons (Mireia Puntí, 2010), un llibre del tot recomanable si us apassiona viatjar. Una experiència en primera persona amb unes primeres línies tan suggeridores com "Qui no ha pensat alguna vegada deixar-ho tot i marxar ben lluny per dur una vida completament diferent? Doncs jo ho vaig pensar... i ho vaig fer!".

La seva aventura els portà a l'Índia, Hong-Kong, Vietnam, Nova Zelanda, Austràlia, Xile, Perú, Argentina, Brasil i Estats Units. Les seves cròniques (escrites in situ des de cada país) estan repletes d'anècdotes i impressions que faran les delícies de qualsevol viatger (o aspirant a ser-ho).

Com no podia ser d'una altra manera, jo destacaria el seus capítols de l'Índia. L'arribada a Bangalore, i les seves primeres impressions em van recordar molt les meves d'aquell ja tan llunyà novembre del 2005. La seva trobada amb Vicenç Ferrer també em despertà molt bons records.

El llibre, a més, conté al final una selecció de fotografies del viatge, que acompanyen i complementen d'allò més bé la lectura.

Amb la Mireia i l'Ignasi, després de molt temps de seguir-nos mútuament, vam desvirtualitzar en un parell de trobades a Barcelona per a viatgers independents. A veure si el proper cop coincidim a l'Índia o a qualsevol lloc, perquè em sembla que de viatjar encara no se n'han cansat!