19 de nov. 2011

Primers passos com a mentor


Fa uns dies vaig comentar que participo de voluntari com a mentor d'un nen marroquí, dins del Projecte Rossinyol de la UdG.

Després de la festa inaugural (a la foto: el vicerector Puigverd al centre, l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols a la dreta, i alguns dels mentors i mentorats), aquestes últimes setmanes els mentors ja hem començat a quedar amb els nostres mentorats.

Amb l'Ahmed (a la foto, al meu costat), avui no ens hem mogut de Sant Feliu. Hem donat una volta, hem anat a veure un partit al camp del Guíxols, i hem fet una mica de Rubik (això no pot faltar mai). Per portar només 10  mesos aquí, es defensa prou bé en català i castellà. M'ha explicat moltes coses de la seva família i he conegut alguns dels seus amics.

La veritat és que quant més avanço en el projecte més sentit li trobo. Com ja vaig dir, com a part de la iniciativa, podreu anar seguint les trobades amb l'Ahmed a través d'aquest blog.

12 de nov. 2011

Mentoria per una societat inclusiva

 
Des de fa uns dies participo com a voluntari en el Projecte Rossinyol de la Universitat de Girona. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística de nens i nenes d’origen estranger i en situacions desvaforides. Per fer-ho, els mentors (estudiants universitaris de la UdG) acompanyem periòdicament un nen o una nena per tal que conegui diferents espais de la ciutat, llocs d’oci i de diversió, àmbits de producció cultural, etc. Tot plegat es fa amb la pretensió d’accelerar el seu procés d’integració.

Després d'una selecció, i unes jornades de formació, ja se'ns han assignat els nens. Jo seré el mentor de l'Ahmed, un nen de 13 anys de Sant Feliu de Guíxols, que ha arribat del Marroc fa deu mesos. El seu pare és pescador i ja porta uns quants anys vivint a Catalunya.

Com que ens demanen als mentors que escrivim un blog, jo aprofitaré aquest per anar explicant les nostres trobades. He creat l'etiqueta rossinyol, així que si voleu anar seguint el projecte ho podreu fer sempre que vulgueu en aquesta adreça: www.eduard.cat/search/label/rossinyol