2 de des. 2011

La pintura és més forta que jo“La pintura és més forta que jo, sempre aconsegueix que faci allò que ella vol”, Picasso

Aquest any he tingut la sort de veure molta pintura. Grans exposicions temporals, col·leccions impressionants, i alguna sorpresa en petites galeries.

De les exposicions temporals, us en recomano dues que encara es poden veure: El Hermitage en el Prado al Museu del Prado, i L’escala de l’evasió a la Fundació Miró de Barcelona. L’altra exposició temporal que em va fascinar però que ja no es pot veure, fou la La Solitude Organisative de Miquel Barceló al Caixafòrum Barcelona, i la de Kingshuk – through the world darkly al CIMA de Calcuta.

De les col·leccions que he visitat, en destaco dues que tenia pendents fa molt temps: la del Prado i la del Reina Sofía. També vaig disfrutar de valent amb la col·lecció de pintura dintre de l'Indian Museum de Calcuta.

En quant a galeries, en vaig trobar una de casualitat a Elgin Road a Calcuta, on em vaig enamorar d’una pintura de Dilip Choudhury. Per sort no estava en venta!

I per cert, la propera parada, al Caixafòrum: Impressionistes. Mestres francesos de la Col·lecció Clark.

La imatge que acompanya el post és de l’Acròbata de la bola, de Picasso. Obra invitada al Museu del Prado, on es veu perfectament la transició entre l’època blava i la rosa, i que produeix un impacte brutal quan portes dues hores mirant Velázquez, Zurbarán, Goya, etc.

1 comentari:

Carles Valls ha dit...

Sóc Carles de Printcolor, www.printcolorweb.com, impremta de llibres, i volem fer-te un obsequi com autor del blog. Per això, et regalem la impressió d’un llibre del teu blog gratis, despeses d’enviament incloses. T’interessaria? Si tens algun dubte em pots escriure a: info@printcolor.es