18 de des. 2011

Avancem amb el Rossinyol

 
Vaig fent petits passos dins del Projecte Rossinyol. El segon cop que vam quedar amb el meu mentorat, l'Ahmed, vam anar al cinema a Platja d'Aro. Amb tretze anys que té, no hi havia anat mai, ni a Catalunya ni al Marroc. Moltíssimes coses que per a la majoria de nens de la seva edat són totalment normals, per a ell són autèntiques novetats.

Dies més tard, uns quants dels mentors de nens de Sant Feliu de Guíxols, vam trobar-nos al Museu d'Història del poble, on vam fer una visita de luxe al museu i al monestir, guiats per la directora del museu i per l'arxivera municipal. La idea és que els mentors coneguem millor el museu, l'arxiu, les activitats que organitzen, i els materials que publiquen, per tal que poguem compartir-ho i aprofitar-ho amb els nostres mentorats quan quedem amb ells.

En aquesta línia, dissabte passat vaig dur l'Ahmed al Museu d'Història, on s'inaugurava una exposició de fotografia (i algunes maquetes i pintures) que portava per nom Un segle de temporals a Sant Feliu, i que repassava 100 anys de temporals i naufragis al poble, amb un especial record pel temporal del gener del 1911, quan van morir més de 140 pescadors i mariners a les costes catalanes i valencianes. També vam fer una visita ràpida a la resta del museu, on he animat a l'Ahmed perquè hi torni un dia amb el seu pare, que fa de pescador a Sant Feliu, i que segur que disfrutarà amb l'exposició dels temporals.

A la fotografia que encapçala l'apunt, l'Ahmed en primer pla, durants els parlaments de la inauguració de l'exposició.

3 comentaris:

Ferran ha dit...

Edu, em sembla una "feina" molt maca, aquesta que feu entre tots.

Edu ha dit...

Gràcies Ferran, la veritat és que és molt gratificant :)

Ferran ha dit...

M'ho crec molt. Qualsevol dia em teniu enviant el "CV"!