12 de nov. 2011

Mentoria per una societat inclusiva

 
Des de fa uns dies participo com a voluntari en el Projecte Rossinyol de la Universitat de Girona. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística de nens i nenes d’origen estranger i en situacions desvaforides. Per fer-ho, els mentors (estudiants universitaris de la UdG) acompanyem periòdicament un nen o una nena per tal que conegui diferents espais de la ciutat, llocs d’oci i de diversió, àmbits de producció cultural, etc. Tot plegat es fa amb la pretensió d’accelerar el seu procés d’integració.

Després d'una selecció, i unes jornades de formació, ja se'ns han assignat els nens. Jo seré el mentor de l'Ahmed, un nen de 13 anys de Sant Feliu de Guíxols, que ha arribat del Marroc fa deu mesos. El seu pare és pescador i ja porta uns quants anys vivint a Catalunya.

Com que ens demanen als mentors que escrivim un blog, jo aprofitaré aquest per anar explicant les nostres trobades. He creat l'etiqueta rossinyol, així que si voleu anar seguint el projecte ho podreu fer sempre que vulgueu en aquesta adreça: www.eduard.cat/search/label/rossinyol