1 de set. 2011

Tancant el cercle

Aquest últim viatge el vaig començar en una escola de Tamil Nadu, Shanti Bhavan, i el vaig acabar en una altra de Karnataka, la Pragathi School de PVS-Forkids. Entremig, tota la ruta pel nord.


A Bagepalli, el poble on hi ha l’escola de PVS-Forkids, em van rebre molt bé. Jo hi vaig treballar l’estiu del 2008, i hi havia tornat de visita el 2009. Va ser agradable tornar-me a passejar per l’escola, retrobar-me amb l’Ali i la Latha, i també amb els pocs professors antics que encara queden a l’escola (cada any hi ha molta rotació). També vaig tenir temps de fer un passeig pel poble, i veure moltes cares conegudes.

A l’escola ja hi ha una promoció que ha acabat el desè curs (l’últim que ofereixen a Bagepalli), i tots ells van aprovar i estan estudiant l’onzè curs a altres llocs. Fa gràcia aquest costum de les escoles de penjar immensos cartells a la vista de tothom, amb les fotos dels graduats i les seves notes. A casa nostra això resultaria força xocant.

També em van explicar dos projectes molt interessants que estan a punt de començar: una casa d’acollida per a nenes orfes, i un centre d’informàtica que es preveu que generi alguns ingressos per ajudar a finançar els altres projectes.

 
 

I parlant de projectes educatius, em queda pendent fer un apunt de la visita que vaig fer a Varanasi a l’organització Seed for Change (Semilla para el Cambio).