11 de set. 2011

Seminari Raimon Panikkar de Pensament Intercultural


Dimarts vinent a la UdG es torna a posar en marxa el Seminari Raimon Panikkar de Pensament Intercultural. El seminari neix al final del curs 2007-08 com una continuació i aprofundiment d'uns crèdits d'Introducció a la Filosofia d'Àsia que es fan a la UdG des del 2004-05.

Jo vaig participar al cursos Nāgārjuna, el filòsof budista de la vacuïtat i Shankara, el vedanta advaita hindú, i des de llavors també participo al seminari. Ens reunim mensualment, i cada any treballem un text fonamental d'alguna de les grans tradicions de la saviesa. Des que jo hi sóc, hem treballat la Bhagavad Gita, el Zhuangzi, i aquest any ens posarem amb el Vedāntasāra.

El seminari compta amb el beneplàcit de la Càtedra Ferrater Mora, i està dirigit pel professor Xavier Serra. El nom de Raimon Panikkar pel seminari es posà aprofitant el seu doctorat honoris causa, també perquè llavors estava en fase preparatòria la donació de la seva biblioteca personal a la UdG (actualment ja realitzada), i també perquè el seminari d'alguna manera vol recollir part de l'herència que en Raimon ens va deixar.

És fantàstic poder participar en una activitat així a Girona!