30 de set. 2011

Seed for ChangeUn projecte que vaig visitar durant el meu últim viatge a l'Índia, però que encara no havia comentat, és Semilla para el Cambio (Seed for Change).

Es tracta d'una organització que treballa per millorar les condicions de vida de la infància més desemparada a Varanasi (Benarés). L'ONG la va fundar una gallega, la María Bodelon, amb qui no vaig poder coincidir perquè aquells dies es trobava fora de Varanasi.

Tenen projectes que busquen un desenvolupament sostenible i integral, i estan actuant en sectors com l'Educació, la Nutrició o la Salut; tant a la ciutat com als slums del voltant.


El projecte que jo vaig visitar és al bell mig de Varanasi, i consisteix en un centre on hi assisteixen nens amb pocs recursos, després (o abans) d'anar l'escola. Hi fan reforç escolar, se'ls dóna menjar, aprenen anglès, juguen, etc. Tot això en un lloc molt net, amb un ambient molt agradable, i amb professores locals plenament dedicades al projecte.

Totes les fotos són d'aquest projecte esmentat. Vaig passar una estona divertida ensenyant a multiplicar, a lletrejar noms d'animals, i fins i tot dibuixant elefants.