9 d’ag. 2011

Voltant Bangalore


He passat aquests dos últims dies a Bangalore. Un dels objectius era trobar-me amb alguns dels alumnes de Shanti Bhavan que ja es van graduar i estan a la universitat, però ja vaig vaig trobar-me'n un grapat d'ells quan vaig visitar l'escola, perquè s'hi havien desplaçat per aprofitar que hi havia uns dentistes voluntaris.

Així doncs, aquests dos últims dies he anat a veure un vell amic de Bangalore, l'Ignasi Turró, que a través de l'Associació Neem Bangalore està ajudant als més pobres i desamparats de la ciutat.

Ahir vaig anar amb l'Ignasi a visitar el St john's Hospital de Bangalore, un centre sanitari amb més de 1200 llits, on cada dia hi arriben 2000 persones buscant tractament. Vaig conèixer a personal de treball social que busca solucions quan els pacients no es poden fer càrrec de les despeses, i també vaig visitar l'àrea de diàlisis (molt moderna i oberta 24 hores) i l'àrea de pediatria. L'Associació Neem porta molts dels seus malalts de lepra a rebre tractament en aquest hospital.

Avui en canvi, amb l'Ignasi i dues voluntàries, la Núria i la Maria, hem tornat a la guarderia de Indirapuram, un dels slums de la ciutat, i que ja vaig visitar fa dos anys. Veure nens i nenes tan petits, ben cuidats tot i la limitació de recursos i el barri on estan situats, sempre t'omple d'energia. Quina llàstima que no pugui portar sempre un robot a sobre! Importants els esforços que està fent l'associació en projectes d'educació.


Demà deixo Bangalore i començo la ruta pel nord. Pròxima parada Delhi!

3 comentaris:

najoana ha dit...

Veig que has aprofitat el temps
visitant amics,ben fet !!
Bon viatge a Delhi,ja diràs coses.Una abraçada de part de tota la familia.

generic viagra ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Mireia i Ignasi ha dit...

Edu, tu sí que aprofites bé el temps, quantes coses que has fet en 4 dies! Gaudeix de l'Índia.