30 d’ag. 2011

Viatjar sol


Vaig prometre escriure un apunt amb reflexions al voltant del fet de viatjar sol. La veritat és que el viatge en solitari té una sèrie de particularitats que fan que l’experiència sigui molt diferent de quan viatges acompanyat o amb grup.

Per començar, tu ets qui pren totes les decisions, i en cap moment has de debatre o discutir sobre què vols fer o cap a on vols anar. Aquesta sensació de llibertat és una de les més atractives d’aquest tipus de viatge, tot i que va acompanyada de més responsabilitats (que ara no són compartides, sinó que les tens totes). Després hi ha el fet que si viatges sol coneixes més gent i t’integres amb els locals amb més facilitat, mentres que quan estàs en un grup és més fàcil que socialitzis amb els teus companys.

Una de les coses que m’agrada és que tens molt temps per pensar i per conèixer-te a tu mateix, i t’adones que ets del tot autosuficient per moure't i conèixer el món. El viatge com a procés d’aprenentatge, i allò de “la meva escola és el món”, són idees especialment certes en viatges llargs i en solitari.

Però per descomptat, viatjar sol també té els seus inconvenients. Hi ha moments, especialment els més bons, que t’agradaria poder compartir-los amb algú. I en el cas dels més dolents (per exemple si estàs malalt) pot ser que també trobis a faltar tenir algú al teu costat.

També és possible que necessitis ajuda per coses tan senzilles com tirar-te un foto. Però aquests petits inconvenients solen tenir la seva part positiva, i per exemple en el cas de les fotos, es poden convertir en una excusa per entrar en contacte amb gent local.

Viatjar d'aquesta manera és una experiència que jo recomanaria a tothom, independentment de l’edat. I la veritat és que la majoria de gent que ho prova ho recomana i repeteix, així que no us faci por penjar-vos la motxilla i animeu-vos.

3 comentaris:

Ferran ha dit...

Una reflexió molt encertada, Edu, que comparteixo plenament! (pa lo bueno y pa lo malo, que diuen...)

Carmeta ha dit...

Totalment d'acord! Una experiència molt recomanable.
Viatjar en companyia és una molt bona ocasió per a conèixer els teus companys de viatge i viatjar sol és una ocasió única per a conèixer-se un mateix.

Alícia ha dit...

Prenc nota d'aquesta recomanació. Mai se m'havia passat pel cap, però m'has fet enveja. M'agrada el que dius i trob que m'aniria bé ...