14 d’ag. 2011

Una llàgrima al rostre de l'eternitat

 

Així és com va descriure el Taj Mahal el poeta Rabindranath Tagore. Finalment, i després de cinc cops a l'Índia, ja puc dir que he visitat aquest mausoleu tan famós a la vora del riu Yamuna, l'atracció turística número 1 del país. El va fer construir l'emperador mogol Xa Jahan en honor a la seva difunta esposa, l'emperadriu Arjumand Banu Begum.


La veritat és que l'edifici és imponent. Sembla una d'aquestes ocasions en les que un artista (en aquest cas l'arquitecte Ustad Ahmad Lahauri) és tocat per una vareta divina, i fa una obra que transcendeix el temps i assoleix la Bellesa, en majúscules.

Agra, la ciutat que l'envolta, no ens enganyem, no té gaire res d'interessant. Però només per veure el Taj, la visita a la ciutat val la pena sobradament.

5 comentaris:

Ferran ha dit...

Aquest sí que el tinc controlat, hehe... Controlat, i a la llista de pendent obligat des de fa segles.

Xavier ha dit...

Es pot visitar per dintre aquest mausoleu?

najoana ha dit...

com bé dius imponent!Puc imaginar que t'hauràs emocionat al veure'l. una abraçada de part de tota la familia.

Alícia ha dit...

Abans de partir ja ens mostrares la foto del Taj Mahal. L'edifici sol. I ara la mateixa amb tu en primer pla. Si no fos per les explicacions que ens dónes podríem pensar que és un fotomuntatge. Està molt bé … Sembla que t'hagin enganxat a la foto :) :)

Em sorprèn que puguis actualitzar el teu blog i no desesperar-te en l'intent. Si no és molt demanar (no som xafardera ni res!), amb quina operadora te connectes? Jo, des de la badia de Pollença (a Mallorca) sembla que estigui al cul del món =:-O Allà la cobertura de Movistar és molt dolenta :(

Edu ha dit...

Sí, aquest és arxiconegut Ferran :)

Es pot visitar per dins Xavier, però una part petita, i la veritat és que és molt més espectacular per fora.

Alícia, la foto és de veritat eh :) No hi ha photoshop! En connecto a Internet amb el meu portàtil i un mòdem USB de la companyia índia Reliance, que ja feia servir fa dos anys durant l'estada a Shanti Bhavan. Simplement he comprat prepago uns quants gigas de transferència, i així tinc Internet per tota l'India i molt econòmic.