15 d’ag. 2011

Shiva em persegueix

 

No és cap metàfora. El déu Shiva m'ha perseguit una bona estona aquest matí. Bé, essent més fidel als fets, qui em perseguia era una nena amb la cara pintada de blau, acompanyada de tota una tropa de nens que em demanaven diners molt insistentment. Aquestes situacions poden arribar a ser molt incòmodes, sobretot si s'allarguen tant com avui. Ho hem solucionat amb uns caramels, i tots tan contents. Al final, a quin nen no li agraden els caramels?


Estic a Allahabad, ciutat sagrada pels hindús, perquè hi conflueixen els rius Yamuna i Ganges, i on la tradició diu que també hi confluïa el riu mític Saraswati. És un ciutat plena de pelegrins i de saddhus, suposo que en aquest sentit és semblant a la propera ciutat que veuré, Varanasi.


He estat visitant el Sangam, el punt on els dos rius es troben, on centenars de persones feien banys rituals i ofrenes variades. També he anat a un parell de ghats (escales que condueixen al riu), i he vist Anand Bhavan, una mansió on Nehru i Gandhi van prendre importants decisions per aconseguir la llibertat de l'Índia, i on també hi va néixer Indira Gandhi. Curiosament avui és l'Independence Day, així que podria semblar que he triat un bon dia, però malauradament el museu era tancat (en aquest dia hauria de ser més obert que mai no?).

1 comentari:

najoana ha dit...

Molt maques les fotos,veig que aprofites el temps i visites un munt de llocs interessants.Una abraçada de tota la familia.