13 d’ag. 2011

Delhi amunt, Delhi avall


Fent cas al suggeriment de tot un expert en Delhi, l'Enric Donate (de Delhicatessen), vaig arribar-me al barri de Majnu Ka Tilla, una colònia tibetana al nord de Delhi, que s'ha convertit en un centre comercial molt important per tota la comunitat exiliada. La zona és molt agradable, i si vols fugir del caos del centre, pot ser un bon lloc per desconnectar i fer una passejada. També sembla un bon lloc per allotjar-se si només estàs a Delhi de pas, i ja coneixes la ciutat.


També vaig visitar el Qutb Minar, que em va sorprendre molt positvament. És el minaret de rajol més alt del món (72,5 metres), construït a principis del s. XIII, i es troba enmig d'un complex de ruines de diferents èpoques, que de veritat que val la pena visitar amb calma. És un exemple bellíssim de l'arquitectura indo-musulmana.


Per arribar fins al Qutb Minar, al sud de la ciutat, vaig decidir provar el metro de Delhi. Va ser una experiència interessant. La veritat és que funciona molt eficientment i és força intuïtiu, de fet em va sorprendre que tans pocs turistes el facin servir. A la tornada però, vaig enganxar l'hora punta i conforme m'anava apropant al centre els vagons s'anaven omplint i omplint. Em vaig haver d'aixecar del seient tres parades abans de la meva per poder arribar a la porta amb suficient temps, i no exagero. Em va recordar algun d'aquells moments d'asfixia als trens urbans de Mumbai. Els usuaris són majoritàriament homes, d'aquesta classe mitja emergent a l'Índia, i també molt de jovent universitari. S'hi està fresc (quan no està ple!), i pot ser una bona alternativa al bus i als rickshaws.

Per cert, ja estic a Agra, i ja he vist el Taj Mahal des d'un terrat. Demà faré la visita de bon matí, que m'han dit que és quan millor s'hi està.

2 comentaris:

Ferran ha dit...

El minaret m'ha deixat amb la boca oberta; és brutal! En desconeixia l'existència.

Edu ha dit...

Sí, jo em vaig quedar bocabadat al arribar-hi. N'havia sentit parlar, però no esperava res tan espectacular.

Salut!