11 d’ag. 2011

Al crit de Shiva

 

Fa un parell d'anys, estant a l'Índia, vaig escriure un haiku que deia:

Al crit de Shiva
la força esdevé aigua.
Lloats monsons.

Avui potser canviaria "lloats" per "malparits", perquè m'han fet una mica la guitza el meu primer matí a Delhi. A plogut a bots i barrals, just quan acabava d'arribar al Red Fort. Tant, que tot i dur paraigües m'he hagut de refugiar més de mitja hora en un d'aquests passos subterranis per crear l'avinguda (jo i 100 persones més clar...).

Poc a poc la cosa s'ha anat arreglant, i la tarda ha estat molt millor. La mala sort és que el Red Fort està tancat fins el dia 16, així que no el podré veure per dins. Però sí que he entrat a la Jamma Masjid, la mesquita més gran de Delhi, i m'ha agradat moltíssim. També he anat al Raj Ghat, on Gandhi fou incinerat, i he passejat i explorat algunes zones de l'Old Delhi i també el concorregut Main Bazaar.


 

Delhi en general m'està agradant molt. És una ciutat immensa, amb caràcter, i com totes les grans ciutats índies, està contaminada, superpoblada i és força caòtica. M'està semblant una ciutat molt fotogènica. És el meu primer contacte amb el nord, i la veritat és que ho trobo tot molt diferent. Però necessito veure més ciutats per poder fer comparacions.Els dies que vaig passar a Bangalore em va estranyar veure molta menys gent demanant i dormint pels carrers. Sembla ser que els han fet fora, cap als slums dels extra-radis de la ciutat. A Delhi però, m'he tornat a trobar amb aquesta cara de l'Índia. No tot és bonic, per descomptat.

Com és lògic, m'han intentat timar de múltiples maneres, però per sort ja tinc la pell curtida. Està clar que en això de viatjar, com en tantes d'altres coses, l'experiència és un grau.


 2 comentaris:

Ferran ha dit...

Genial crònica, Edu. A seguir disfrutant!

najoana ha dit...

Entenc el canvi de paraula del haikú ,que per cert és molt bonic,donçs la pluja no és bona companya de viatge.Però el que compta és que estàs disfrutant i això és el que em fà feliç.
cuida't maco i petons de part de tots.