9 de jul. 2011

Traveller. Anoushka ShankarEl diumenge passat vaig anar al concert d'Anoushka Shankar a les escales de la Catedral de Girona. Era una de les actuacions més esperades d'aquesta 12ª edició del Festival de Músiques Religioses i del Món.

No era el primer cop que la sitarista índia visitava Girona, ja que de fet havia participat en la primera edició del festival fa 12 anys, llavors amb només 19 anys i acompanyada pel seu pare, el mític Ravi Shankar (encara actiu avui en dia als seus 91 anys).

El concert de diumenge, amb una Anoushka ja reconeguda internacionalment, era una estrena mundial del seu nou projecte Traveller, que la propera tardor editarà el segell Deustche Gramophon, i que explora l'origen del flamenc a l'Índia posant en diàleg artistes de les dues tradicions. La idea és endinsar-se en la tradició de la música clàssica índia i mostrar com el flamenc s'hi adapta, però sense fer una fusió, sinó més aviat un diàleg.

A través del web Medici.tv es va retransmetre per streaming en directe tot el concert. I ara es pot veure durant tres mesos de forma gratuïta en aquesta mateixa web. Així que si us el vau perdre us recomano mirar-lo.

Per l'escenari, a part de l'Anoushka, van passar un total de 9 músics, des de percussions índies i instruments clàssics com el xenai o el tambura, fins a un violí, una ballarina hindú, la cantaora Sandra Carrasco, la percussió flamenca de Ramon Porrino, i dos convidats especials: el pianista Ricardo Miño i el guitarrista Pepe Habichuela

Una gran festa que va acabar amb dues interpretacions de música tradicional índia espectaculars. Els aplaudiments d'un sector del públic que no es resignava a marxar sense el bis, la van fer tornar a sortir a escena i interpretar una preciosa peça del seu pare, el mestre Ravi. A més, aquesta última peça tingué un convidat molt especial a l'escenari, el petit fill de 4 mesos de l'Anoushka. De fet aquest era el primer concert que feia des que havia estat mare.

Foto: Joan Castro / Click Art Foto