13 de juny 2011

L'esperit de la Universitat


Estic llegint Adéu a la Universitat de Jordi Llovet (Cercle de Lectors, 2011), un llibre que es mereixerà una bona ressenya i comentaris. De moment us deixo un parell de cites que ens regala l'autor.
"Un dels defectes de l'educació superior moderna és que s'ha convertit en un pur entrenament per adquirir certes habilitats i cada vegada es preocupa menys d'eixamplar la ment i el cor dels estudiants mitjançant l'examen imparcial del món", Bertrand Russell.
"El veritable esperit de la universitat consisteix a deixar que hi regni la més gran llibertat en el sí de cada facultat. És completament estúpid ordenar normativament l'ordre en el qual els cursos han de succeir-se, o dividir el conjunt de sabers en sectors delimitats [...] Això significaria un encoratjament a l'estagnació; per contra, cada domini científic queda insuflat amb una nova vida quan d'altres individus, sobretot de formació diferent, en reprenen l'estudi des dels seus fonaments [...] És per això que la preponderància d'ensenyaments amb un títol fix palesa una mentalitat més escolar que veritablement universitària", Friedrich Schleiermacher.

1 comentari:

best pharmacy ha dit...

Estic totalment deacuerdo avui en dia els estudis superiors només es preocupen per treure promoció per semestres i no per realment educar amb humanisme, valors, vocació ..