23 de maig 2011

UdiGitalEdu: experimenta, juga i aprèn


Des del passat octubre estic treballant en un projecte a la UdG que es diu UdiGital.edu, tot i que encara no n’havia parlat en aquest blog.

UdiGital és una estructura de recerca estratègica de la Universitat de Girona en l’àmbit TIC-Media. Està formada per 9 grups de recerca multidisciplinars de la UdG que decideixen unir-se i fer xarxa dins la mateixa universitat, amb el propòsit de crear un model comú de recerca aplicada en l’àmbit multimèdia.

Una de les primeres iniciatives d’UdiGital ha estat UdiGital.edu, un projecte innovador i diferencial que vol apropar la universitat a la societat, utilitzant com a nexe les noves tecnologies.

UdiGital.edu és un projecte amb un espai a l’Edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG, on els visitants podran veure com funcionen les darreres tecnologies en l’àmbit multimèdia. Amb aquesta finalitat s’ha dissenyat una oferta de tallers destinats a diferents públics, principalment nens i joves, on es farà difusió de tecnologies molt actuals (com la robòtica, la creació de continguts 3D, el processat del so, la realitat augmentada, etc.), intentant que cada taller sigui una experiència enriquidora i que ajudi a estimular i desenvolupar el pensament creatiu, i una consciència critica, alhora que es fomenta el talent i la innovació. La idea és doncs, crear una oferta comuna d’activitats destinades a la divulgació científica per a la la societat en general, distingint aquests tallers per a públics diferents, generant un catàleg d’activitats desenvolupades dins el marc universitari, però pensades per a ser compreses i accessibles per a tothom.

Si visiteu la web, veureu que les activitats que fem no són tan diferents dels tallers que vaig realitzar a l’Índia el 2009, i que ja he explicat en deteniment vàries vegades en aquest blog. El que canvia evidentment és el context, i segurament alguns dels objectius.

Com veureu també a la web, el projecte té presència a vàries xarxes socials, així que us animo a seguir-lo, i a fer-ne tota la difusió que volgueu.