10 d’abr. 2011

La volta al món, de blog en blog


Ahir es va celebrar el I Congrés Volta al Món, dins del Saló Internacional del Turisme de Barcelona. L'esdeveniment estava organitzat pel Club de Viatges, i va consistir en un seguit de xerrades impartides per un total de 32 bloggers de viatge que un dia ho van deixar tot per emprendre una aventura i fer realitat un somni: fer la volta al món.

Em va agradar molt poder desvirtualitzar amb bloggers que segueixo fa temps, com en Juan i la Sonia, o la Mireia i l'Ignasi. També vaig retrobar-me amb l'actiu blogger de viatges Eduard Balsebre, i amb en Marc Serena, aquest últim es va posar el públic a la butxaca amb la seva entretinguda presentació, i a més va tenir el detall d'esmentar el Com gotes a l'oceà i tot, durant la seva intervenció. Amb altres bloggers que també segueixo com en Marc i la Mireia (els organitzadors) o en Jordi i l'Anna, no vaig tenir temps de parlar-hi perquè vaig marxar abans que s'acabés.

Altres bloggers mítics en el terreny de viatges que van participar a la jornada, són els de Loliplanet.com, un referent per a molts. I com no, es va a trobar a faltar a en Francesc Balagué, que la volta l'està fent ara mateix. 

Respecte el contingut de la jornada, al matí les xerrades eren temàtiques al voltant dels aspectes a tenir en compte en viatges de llarga durada (equipatges, visats, despeses, rutes, blogs, etc.). La veritat és que no es va dir res que un no sàpiga si ja ha fet viatges llargs i estades prolongades a altres països, però segurament eren detalls molt interessants pels qui no han voltat tant, i el millor eren sempre les anècdotes. A la tarda en canvi, les xerrades estavan organitzades per continents i països, i eren experiències concretes dels bloggers en el país en qüestió. A mi em va cridar l'atenció Filipines, un destí que ja m'han recomanat vàries vegades.

Sembla que degut a l'èxit, i a que molta gent no va poder assistir-hi perquè no hi havia més entrades, hi haurà una segona edició el proper juny.

Cal donar l'enhorabona a en Marc i la Mireia per una iniciativa com aquesta!

Ah, i si voleu llegir el twits, el hashtag era #voltaalmon.

3 comentaris:

Marc ha dit...

Ostres Eduard! Moltes gràcies pel post! Ens veiem al juny ;-)

Mireia i Ignasi ha dit...

El congrés va estar molt ben organitzat i va ser tot un èxit.

Ens va fer molta gràcia trobar-te en persona, Edu. A veure si la propera vegada podem xerrar més estona.

Fins aviat!

francesc ha dit...

Gràcies Eduard, de tot l'any que porto fora, un dels pocs dies que m'hagués agradat estar allà :)

Una abraçada!