4 d’abr. 2011

Inspiraciència: El Test de Turing


El divendres passat vaig assistir a l'entrega dels Premis INSPIRACIENCIA per a relats d'inspiració científica. Literatura i Ciència són dos temes que m'encanten, i que no sempre van de la mà. Ja m'he queixat altres cops en aquest blog de la separació tan anti-natural que la societat sol fer de les Ciències i les Lletres. Per això m'agraden tan aquestes iniciatives.

I per això encara estic més content que el jurat hagi cregut que el meu relat El Test de Turing era mereixedor del premi al millor relat curt en la categoria adult. Podeu llegir el relat aquí si us ve de gust. Prefereixo no explicar-ne res, tot i que pel títol alguns ja sabreu que el tema és la Intel·ligència Artificial.

L'acte d'entrega fou celebrat a la Biblioteca de la Sagrada Familia, un lloc interessant que barreja mercat, biblioteca i centre cívic. S'hi van llegir els relats guanyadors i vaig poder conèixer alguns membres del jurat i altres participants.

Haig d'aplaudir la iniciativa, un projecte de la Unitat de Cultura Científica de la Delegació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (CSIC).

3 comentaris:

Alícia ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Alícia ha dit...

Enhorabona Eduard! El teu relat m'ha encantat. M'has fet recordar aquell programet xorra en Lisp (que férem precisament a l'assignatura d'IA) on amb quatre senzilles regles semàntiques de construcció de frases, el programa era capaç d'establir un diàleg elaborant les seves preguntes a partir de la resposta prèvia de l'usuari. Els resultats eren força espectaculars i especialment divertits. Talment la consulta d'un psicoanalista :)
Me deman com s'ha de sentir una persona, quan en el test de Turing, la confonen amb un ordinador hahhahha

Edu ha dit...

Gràcies!

Sí, suposo que pot ser frustrant si creuen que ets un ordinor :)