16 d’abr. 2011

Cooperació Universitària al Desenvolupament


Del 6 al 8 d’abril vaig ser a Cádiz al V Congreso Universidad y Cooperación al Desarrollo. Hi presentava una comunicació on explicava el projecte a l’Índia que vaig realitzar el 2009 amb una ajuda de la Universitat de Girona.

La comunicació va tenir una bona rebuda i vaig fer molts contactes, especialment amb les altres universitats catalanes. A més el congrés m’ha servit per entendre millor com funcionen els mecanismes de cooperació de les universitats. Me n'enduc idees interessants, per exemple en temes d'Educació pel Desenvolupament. Així que el balanç que en faig és positiu.

Però també haig de fer un parell de crítiques. No pot ser que el 2011, en un palau de congressos tan modern com el de Cádiz, no hi hagi cap connexió wifi perquè els assistents puguin connectar-se a Internet. Per suposat tampoc no hi havia un hashtag de l’esdeveniment, ni cap debat paral·lel via twitter o altres xarxes socials. Això és especialment preocupant en un congrés on participen més de 40 universitats diferents. Sembla que el món de la cooperació universitària continua essent 1.0 (en això la UdG és realment pionera i presentava un pòster interessant sobre cooperació 2.0). L’altra qüestió és l’elevat nombre de comunicacions. No sé si el comitè científic va ser massa magnànim en les seves avaluacions, o és que les sessions no estaven prou ben organitzades, però fer cinc sessions paral·leles d’una hora de durada i amb cinc ponents cadascuna és una bogeria, i no permet fer ni bones presentacions ni un bon debat posterior.

Cádiz em va agradar molt, i certifico que s’hi menja molt bé. M’agradaria destacar una de les activitats lúdiques lligades al congrés: l’obra “Poliposeando, nos repetimos” de la companyia teatral Poliposeídas, que va resultar molt apropiada i divertida.

2 comentaris:

Luis ha dit...

Hola Eduard,

Soy Luis Fernández de la UCO. Pregunté la razón por la que no había wifi y no es que el Palacio de Congresos no la tuviera, es que la organización no lo había contratado.
Un saludo desde Córdoba. M'agrada el teu blog.

Edu ha dit...

Hola Luis! Pues fue un fallo no contratarla :)

Gràcies per passar per aquí!