14 de des. 2010

Sobre Wikileaks

"Senyor meu, ajuda'm a dir la veritat davant dels forts", Mahatma Gandhi.
S'ha parlat i escrit tant de Wikileaks que no sabia si fer-ne un post o no. Finalment, i després de llegir un article de Federico Mayor Zaragoza, he optat per copiar-vos-en un fragment amb el que coincideixo plenament. 
De los cientos de miles de documentos “clasificados” que han sido difundidos por Wikileaks, unos revelan datos sobre el ejército de los Estados Unidos procedentes de comunicaciones dirigidas al Pentágono. Otros se refieren a “filtraciones” de mensajes enviados por distintos Embajadores al Departamento de Estado norteamericano. Y sólo este conocimiento tiene un valor incalculable para, entre otras cosas, mejorar el servicio diplomático y de información militar. A partir de ahora, muchos se lo pensarán dos veces antes de enviar semejantes informaciones. Los “poderes” se darán cuenta de que deben actuar de otro modo y de que la “transparencia de Estado” es mucho mejor que los “secretos de Estado”. Las buenas acciones políticas no se van a desestabilizar. Las malas, sí. Y eso es positivo. Los medios de comunicación pueden ayudar a evitar dislates, a cooperar en la dirección adecuada. La Política, en mayúscula, lo agradecerá.
La imatge és del sempre brillant Eneko.

3 comentaris:

Clidice ha dit...

No sé que dir-te, al final, perquè ens diguessin tot allò que ja sabem, o intuïm, no calia tan rebombori. No m'agraden els robinhoods, em costen molt de creure. I la sensació que tinc no és, precisament, que això ajudarà als manats, més aviat enfortirà els que manen. Per cert, només són dolents els americans al món?

Saps què, prefereixo el documental de més amunt :D

Anònim ha dit...

Hola,et felicito pel teu blog, que de tant en tant em miro.
Eduard, estic totalment d'acord amb tu. És evident que el que es diu a Wikileaks ja ho intuïem, però d'aquella manera, no ben bé del cert, i molta gent encara ho posava en dubte...
El rebombori no el fa l'Assange, l'han fet els altres, els que s'han sentit amenaçats, i això ha fet que encara veiem més clar com són i com n'és de poderós el que amaguen... Potser ells estan ajudant a convertir-lo en un Robin Hood, però jo ho trobo bé. Tots ens pensem moltes coses, intuïm molt, però ningú fa res ni diu res...
Sincerament, no sé pas si això ajudarà realment a ningú, però està bé que algú ens vagi recordant com va realment el món, encara que sigui a través de filtracions que, majoritàriament, li arriben dels estats units. Al final, ells són només uns dels molts dolents del món, però han sigut, oficialment, els bons de la pel·lícula durant molts anys, i no ho eren gens de bons.

Edu ha dit...

Clídice, jo crec que el rebombori serà positiu, i que Wikileaks no deixà com a dolents només als americans. Però també m'agrada més el documental de més amunt :)

Anònim, gràcies pels teus comentaris, em sembla que coincidim bastant.

Salut!