11 de nov. 2010

Violència al Sàhara


Vergonyós el que està passant al Sàhara. Per sort avui en dia i gràcies a Internet, és impossible tapar la veritat del que passa a al-Aiun. Us recomano un article publicat a Canalsolidari, d’Oscar Sisteré, tècnic en comunicació de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida.

Comença així:
"Fora periodistes… fora informació? Les estratègies de censura informativa de governs corruptes topen cada cop més amb la crua realitat d’un Internet obert de bat a bat. Les xarxes socials i la blogosfera bullen d’informació, opinió i imatges del que es viu a al-Aiun.


Està vist que els prop de 3.000 quilòmetres del mur de la vergonya no són suficients per tapar el que passa al Sàhara ocupat. Clico al Twitter ‘#sahara’ i comprovo que, a falta de periodistes, els internautes esdevenen l’engranatge clau perquè la informació circuli.


[...]"

La imatge és d'Eneko.

3 comentaris:

Ferran ha dit...

Es parla molt dels efectes perniciosos del 2.0 Sort que també se'n parla, dels efectes positius.

Vaja tela.

Joaquina ha dit...

Un apunt: El mur de la vergonya construit per Marroc no els separa del Sàhara ocupat; precisament el van construir per a aillar les zones ocupades i evitar les incursions del Front Polisari.
Per a coneixer més de la situació actual al SàharaOccidental, us recomano el blog de la revista Shukran: http://shukran.wordpress.com/

Edu ha dit...

Tens raó Ferran, segur que falta parlar-ne més sovint dels efectes positius.

Gràcies Joaquina, molt bona recomanació!