28 de nov. 2010

UdG i Banc Santander. Contradiccions


Com molts ja sabeu, treballo i estudio a la Universitat de Girona. Fa uns dies vaig rebre el carnet que m’acredita com a membre de la comunitat universitària, i em va sorprendre veure un logo del Banc Santander al seu revers.

Resulta que, opcionalment, si tens un compte en aquest banc, pots convertir el carnet en una tarjeta de crèdit.

Suposo que us preguntareu per què escric un post sobre això? Doncs bé, la Universitat de Girona és, per suposat, lliure de fer tractes amb qui vulgui. Però no deixa de sorprendre’m que una Universitat pública, que en el seu pla estratègic es defineix com una “entitat socialment responsable i solidària” i que afirma que vol tenir un paper actiu “en matèria d’acció social sobre l’entorn i de cooperació al desenvolupament”, després resulta que tingui tractes, i fagi publicitat d’un banc que està demostrat que finança operacions d’empreses que fabriquen armes molt controvertides i que té moltes inversions en empreses militars (+ info).

Sóc conscient que aquest tipus de contradiccions i incoherències són habituals no només en entitats públiques i privades a tots els nivells, sinó que també són presents en una altra escala, en tots els ciutadans. Jo, com tothom, lluito contra les meves pròpies contradiccions, però avui no em puc estar de mostrar el meu rebuig per qualsevol tracte que pugui tenir la meva Universitat amb el Banc Santander.

2 comentaris:

Clidice ha dit...

Pots estar tranquil, teniu tractes amb qui mana els designis del govern d'Españacoño! Ai, mare!

Edu ha dit...

Jeje sí, ja és això ja..