19 d’oct. 2010

La universitat dels nens i les nenes al Parc de la UdG

 

Avui a la UdG i a set altres universitats catalanes s'ha celebrat la primera jornada de la Universitat dels Nens i les Nenes de Catalunya (UdN2.cat). Es tracta d'un programa que pretén apropar la universitat, la ciència i la cultura als nens i les nenes de l’educació primària, així com a les escoles i les famílies.

La idea és que a través de la UdN2.cat, els infants, les escoles i les famílies puguin conèixer de primera mà què és la universitat i què fan els científics i acadèmics. Per exemple al Parc Científic de la UdG avui han vingut 150 nens i nenes de diferents escoles que han participats en diferents tallers i activitats, des d'experiments químics fins a teleoperar robots submarins o robots de rescat.

La veritat és que s'ho han passat pipa, i m'agradaria pensar que han après alguna cosa. I qui sap si fins i tot no s'ha sembrat alguna llavor que desembocarà en una futura vocació d'enginyer o enginyera. Projectes com aquest valen molt la pena.

Amb quedo amb una frase d'una nena sortint del CIRS (Centre d'investigació en Robòtica Submarina): "aquesta ha estat la millor excursió que he fet mai!".

 

1 comentari:

Ally ha dit...

Gran idea aquesta, la de la Universitat del nens i les nenes de Catalunya. A aquesta edat, sobretot els més petits, els costa fer-se una idea del que fa un científic. El pensament abstracte no el tenen encara gaire desenvolupat. Una bona oportunitat per a despertar la seva curiositat una mica més enllà dels bombers, mestres, futbolistes, ... que tant agraden en aquesta edat.